Hem > Uncategorized > Prioritera kollektivtrafiken!

Prioritera kollektivtrafiken!

I förra veckan behandlades Stockholms nya Framkomlighetsstrategi av stadsdelsnämnden. Strategin gäller stadens väg- och gatunät och enligt vilka principer detta ska utvecklas för att vi både ska klara av den kommande befolkningsökningen och samtidigt nå målen om ett tryggt, snyggt, miljövänligt och hälsosamt Stockholm.

Miljöpartiet välkomnar strategins ökade fokus på yt- och transporteffektiva trafikslag. Det är i sanning tillfredsställande att åtminstone till det yttre få gehör för en del av de insikter som vårt parti burit på så länge: en politisk prioritering av mer kollektiv-, cykel- och gångtrafik, fokus på näringslivets transporter, minskad privatbilism.

I stadsdelsnämnden var vi ändå noga med att framföra ett antal förtydliganden som vi skulle vilja se när det gäller strategins genomförande. Några axplock:

  • Trängselskatt på Essingeleden är det mest effektiva och lönsamma sättet att minska trängseln på både Essingeleden och i det anslutande väg- och gatunätet.
  • Om Förbifart Stockholm byggs leder det i motsatt riktning mot strategins slutmål, det vill säga till mer biltrafik, växande köer och urban sprawl.
  • Det finns ett stort behov av att samordna arbetet med omkringliggande kommuner, inte minst Solna när det gäller utvecklingen av Hagastaden.
  • Det är viktigt att stadsdelsnämnderna involveras i arbetet, exempelvis för att vi i ett tidigt skede ska kunna ge input på åtgärder som påverkar parker och grönområden.

Läs hela förslaget till Framkomlighetsstrategi i nämndhandlingarna på stadens hemsida (Ärende 13).

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: